Jordi Seuba, Director General de la Fundació Okume AZ, exposa que:

La Fundació OKUME AZ desmenteix categòricament les afirmacions de SOM Martorell aparegudes en diferents mitjans de comunicació.

La nostra Fundació desenvolupa tasques de cooperació des de l’any 2007 i rep ajuts i suport de diferents administracions, entitats privades i ciutadans. Actualment, treballem sobre el terreny en 5 països impulsant projectes en l’àmbit social, sanitari i educatiu.

Tenim l’aval de la feina feta i el reconeixement que ens atorga la nostra llarga trajectòria, així com la confiança dels nostres socis i col·laboradors.

Les afirmacions difoses per la regidora de Som Martorell, Raquel Pérez, són falses i atempten directament contra la nostra institució. A més, lamentem que la regidora en qüestió no s’hagi adreçat en cap moment a la nostra entitat per contrastar la informació i no entenem aquesta agressió injustificada contra la nostra entitat.

Amb les seves declaracions als mitjans, la regidora de Som Martorell demostra un desconeixement del funcionament de les entitats i de l’administració impropi del càrrec que desenvolupa.

En relació a les informacions aparegudes, afirmem que:

- Estem legalment registrats i subjectes a auditories pel fet de ser una Fundació.
- Justifiquem degudament les subvencions públiques rebudes, com és el cas de la que es refereix les declaracions de la regidora de Som Martorell, que pensem que confon la petició de subvenció amb la justificació, fet que considerem gravíssim.
- Com és preceptiu, tenim tota la documentació acreditativa de l’execució dels nostres projectes.
- El vehicle al qual fa referència la regidora de Som Martorell es va comprar i des de fa més de cinc anys dóna servei d’ambulància a l’hospital de la comunitat de Yaoundé (Camerún).
- El local al que fa referència, va ser cedit per l’Ajuntament a la Fundació fa uns anys i on vam estar fent formacions pels nostres voluntaris i com a lloc de recollida de roba i material de laboratori i quirúrgic donat per a l’Hospital de Yaoundé. Fa uns mesos vam renunciar voluntàriament al local i ho vam fer per la via oficial, com correspon. Per aquesta raó no hi ha ni rastre de l’entitat al local, tal com afirma la regidora de SOM Martorell. Tot el tràmit està perfectament documentat.

Agraïm a les administracions com l’Ajuntament de Martorell el seu suport al llarg dels anys, que ha permès atendre milers de persones de comunitats en situació de vulnerabilitat.

La confiança és un element vital en la nostra feina. Atemptar contra ella és un atac directe a la línia de flotació de l’entitat. És per això que ens reservem el dret d’actuar contra la regidora de Som Martorell, Raquel Pérez, per rescabalar els danys i perjudicis causats.


Jordi Seuba, Director General de la Fundació Okume AZ